Få en praktikant

Der er flere veje til en praktikant. Her kan I læse om, hvordan I som potentiel praktikvært kommer i kontakt med en studerende fra Skovskolen med praktik for øje.

 

 

 

Hvert år distribuerer Skovskolen praktikopslag fra alle praktikværterne til de kommende praktikanter. Praktikopslag er en hurtig måde for jer at fange opmærksomheden hos de kommende praktikanter.
Find tips til det gode praktikopslag og se eksempler på praktikopslag

 

 

 

 

 

 

Hvert år inviterer Skovskolen alle potentielle praktikværter til praktikværtaften, hvor I kan møde de kommende praktikanter fra alle tre professionsbacheloruddannelser og fortælle om jeres virksomheder. 
Se mere om Praktikværten på Skovskolen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan er det at være praktikvært? Fem praktikværter fortæller

NATURSTYRELSEN THY
"Praktikanter giver frisk luft og nye vinkler i virksomheden"

Tommy Hansen"Praktikanterne er afgørende for at skabe ”frisk luft” i virksomheden. De har altid nye vinkler og er med deres videbegær med til at holde os ”gamle” opdaterede. I vores virksomhed er praktikanterne en vigtig ressource og en del af den nytænkning, som er vigtig for en arbejdsplads."

Tommy Hansen
Vildtkonsulent hos Naturstyrelsen Thy
Praktikvært for Skov- og landskabsingeniørstuderende

JAMMERBUGT KOMMUNE
"Vores praktikanter er godt inde i det faglige stof"

Marianne Fisker

"Vi oplever, at vores praktikanter er godt inde i det faglige stof og har kendskab til at tænke i helheder og i ledelse af projekter. Vi oplever, at vores praktikanter gerne vil lære, hvordan man løser problemstillinger. Som praktiksted har vi et helt overordnet mål om, at vi vil være det gode praktiksted, hvor vi "uddanner" og ruster de studerende med en bred vifte af opgaver og læring i hverdagen, hvor de går føl hos erfarne Skov- og landskabsingeniører i afdelingen."

Marianne Fisker
Projektleder i Jammerbugt Kommune
Praktikvært for Skov- og landskabsingeniørstuderende

FANØ KOMMUNE
"Vi ville åbne horisonten mod det grønne og få nye øjne på"

”Udgangspunktet med at få en praktikant var at åbne horisonten mod det grønne og få andre øjne på det hele. Praktikanten har været med hele vejen rundt og har arbejdet på flere planer: Politisk, medarbejdermæssigt, økonomisk og med meget varierende arbejdsopgaver. Praktikanten lærer, at i det praktiske liv har tingene konsekvenser og er kun relevante, hvis man kan få medarbejderne med.”

Lars S. Mortensen
Teknisk koordinator og leder af materialegården i Fanø Kommune
Praktikvært for Urban landskabsingeniørstuderende

SCHUL LANDSKABSARKITEKTER
"Det er en gevinst at få en at sparre med om tekniske løsninger"

”Det har været en stor gevinst for os at have en at sparre med i diskussionerne omkring tekniske løsninger, som er nødvendige for at få de store træk over i en realiserbar virkelighed. Det har været godt for os at have én, der fra starten af interesserer sig for detaljen. Det har været en styrkelse at have én med så stort fagligt engagement i den tekniske del af faget”.

Jonas Schul
Tegnestueleder og partner, Schul Landskabsarkitekter

AGROTECH
"De bolde, vi har givet hende, har hun selv spillet videre med"

”Vi var lidt skeptiske i starten, fordi vi ikke vidste, hvad en have- og parkingeniør kunne. Men vi er blevet meget positivt overrasket og har fundet ud af, at de kan rigtig meget. Praktikanten er blevet behandlet på lige fod med de andre medarbejdere og har været i stand til at udfylde dén rolle. De bolde, vi har givet hende, har hun selv spillet videre med.”

Bastian Junker
Innovationskonsulent, AgroTech